Over Ons

Quidditch Nederland (QNL) is een nonprofit organisatie die functioneert als de nationale sportbond van de sport quidditch in Nederland. Quidditch is een fast-paced en competitieve sport, zowel mixed-gender als full-contact, die het makkelijkst te omschrijven is als een combinatie van rugby, handbal, en trefbal. De sport wordt gespeeld door duizenden sporters over de hele wereld. Wil je meer lezen over hoe quidditch precies werkt? Kijk dan hier .

QNL’s hoofddoel is de development en advancement van quidditch in Nederland, door het aanbieden van informatie en ondersteuning aan haar leden, de officiële onderverenigingen en quidditchspelers, en het promoten van de sport in het algemeen binnen Nederland.

Daarnaast is QNL verantwoordelijk voor de organisatie van toernooien en competitie binnen Nederland (zoals het Nederlands Kampioenschap en de Dutch Quidditch League), de communicatie met de nationale sportbonden van quidditch in andere landen, en de communicatie met internationale organisaties zoals de International Quidditch Association (IQA).

Dutch Quidditch League | Foto door Juliane Schillinger