Lidmaatschap

QNL biedt verschillende lidmaatschappen aan. Hieronder staat een korte beschrijving van de verschillende opties. Ons complete, officiële lidmaatschap beleid is hier te vinden.

Individueel Lidmaatschap

Het opgeven voor individueel lidmaatschap gaat vanaf dit seizoen via de teams. Teams kunnen hun leden online inschrijven via een lidmaatschap formulier dat zij ontvangen van QNL.

Inschrijven als individueel lid kost 15,- per seizoen* en wordt geïnd door je primaire team.  Naast het feit dat je de ontwikkeling van quidditch in Nederland ondersteunt levert lid worden je de volgende voordelen op:

 • leden kunnen zich aanmelden voor de selectie van het Nederlands nationaal quidditch team
 • leden kunnen, indien hun team mee doet, spelen in de Dutch Quidditch League, Dutch Quidditch Cup en andere QNL evenementen
 • leden kunnen aanspraak maken op verschillende QNL-fondsen, zoals bijvoorbeeld een bijdrage vanuit QNL voor het verkrijgen van EHBO certificaat
 • leden hebben (via hun team) een stem in de (jaarlijkse) algemene vergadering, evenals in allerlei QNL-besluiten

Team Lidmaatschap

Speel je regelmatig quidditch en wil je met jouw team meedoen aan officiële wedstrijden, op zowel nationaal als internationaal niveau? Dan moet je ervoor zorgen dat jouw team geregistreerd staat bij QNL. Het is de taak van de team captain om ervoor te zorgen dat er bij QNL een juist en actueel speelrooster bekend is.

De kosten voor een competitief team lidmaatschap zijn 50,- per team, per seizoen*. Voor een ontwikkelend team zijn de kosten 10,-. De gedetailleerde verschillen tussen competitief en ontwikkelend team zijn hier te vinden in de Membership Policy. De team lidmaatschapskosten zijn onafhankelijk van het aantal spelers en het individueel lidmaatschap. De teamcaptain kan zich voor een team lidmaatschap inschrijven door een ingevuld Team membership form te mailen naar de Lidmaatschaps Director, Kevin Prins , via lidmaatschap@quidditchnederland.nl

Voordelen van team lidmaatschap:

  • een geregistreerd team kan meedoen aan alle officiële nationale wedstrijden
  • een geregistreerd competitief team kan zich plaatsen voor internationale competities
  • een geregistreerd team kan een bod indienen voor het hosten van evenementen
  • een geregistreerd team kan ten allen tijden rekenen op hulp van QNL (bijv. bestellen of in elkaar zetten van materialen, organiseren van evenementen)
 • een geregistreerd team wordt via QNL vertegenwoordigd binnen Quidditch Europe en de IQA

* Een lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van één seizoen. Het QNL-seizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli het daaropvolgende jaar. Wordt je lid gedurende een seizoen dan betekent dat dat je vanaf het moment van inschrijving tot het einde van het betreffende seizoen lid bent. Je betaalt in alle gevallen de kosten voor een geheel seizoen.