Summer Time!

Goedenavond iedereen!

Eindelijk weer een update van QNL om op de hoogte te blijven met wat er gaande is geweest de afgelopen maanden.

Twentse Thestrals naar EQC
In april zijn de Twentse Thestrals afgereisd naar Warschau, Polen om deel te nemen aan het Europeese Quidditch Toernooi 2e divisie. Zo hebben zij tegen verschillende teams uit Europa mogen spelen om Nederland te representeren.

Uiteindelijk zijn de Twentse Thestrals op de 13e plaats geëindigd in het toernooi.

Hier zijn wat links om een beeld te krijgen wat zij qua voorbereidingen hebben getroffen en hoe zij het toernooi hebben ervaren!
Voorbereidingen
Selectie
Toernooi + Uitslagen
Livestream dag 2

European Games
Om te starten hebben The Flying Dutchmen de 13e plaats kunnen bemachtigen op het EG in Bamberg, Duitsland. Iedereen is Super trots op deze prestatie! We kijken er naar uit wat dit nieuwe frisse team kan laten zien op toekomstige toernooien.

Headcoach Nick had het volgende over deze prestatie te zeggen:

“We hebben een heel nieuw team naar Bamberg gebracht dit jaar. Zo heeft ongeveer een groter gedeelte dan de helft van de selectie zijn debut mogen maken voor het nationaal team. Met dit nieuwe team hebben wij een van de beste prestaties geleverd die Nederland heeft gehad.”

“Dit laat ook zien hoeveel potentie dit nieuwe team kan hebben en laat zien hoe groot Quidditch in Nederland kan worden. Ik ben erg enthousiast over deze spelers en waar zij Nederland zullen laten eindigen in de opkomende toernooien.”

Nick v. Klaveren

LXG
Ook zijn er een aantal Nederlandse spelers naar LXG geweest als teamcaptain. Ook hier is aardig goed gepresteerd waarbij er 3 Nederlanders als teamcaptains medailles hebben kunnen bemachtigen op het toernooi.

Een samenvatting van het evenement vind je hier.

Open Dutch Summer Cup
Oplopend naar HET evenement van het jaar waar iedereen naar uitkijkt: het Open Dutch Summer Cup!!!
Het toernooi waarbij socials en Quidditch een pré zij en bij elkaar komen voor een hoop gezelligheid!

Zoals er al bekend was, is dat de Zoutelande Zeeleeuwen samengesteld is en al een jersey kit heeft ontworpen om op het toernooi te blinken. We zijn benieuwd naar de prestaties van het team!

Info over het toernooi vind je hier.

Ook is er belangstelling vanuit de media om een reportage te maken over het toernooi waarbij er ook op tv een uitzending wordt uitgezonden. De organisatie genaamd Fabiola BV heeft interesse getoond om op dit prachtige toernooi langs te willen komen om een kijkje te nemen en in de wereld van quidditch te stappen om zo er achter te komen wat deze sport zo bijzonder maakt.

En om af te sluiten

Geniet van de/je vakantie!

Ik hoop jullie allemaal volgend seizoen weer gezond en wel terug te zien om er weer een gezellig seizoen van te maken!