Nationaal team benoemt captains

Nadat coaches Alexander Blass en Nick van Klaveren eerder deze maand het officiële speelrooster voor de Flying Dutchmen hebben bekendgemaakt, heeft het team afgelopen weekend haar team captain en speaking captain gekozen: Arjen van Assem zal het Nederlands nationaal team deze zomer aanvoeren in Oslo, Noorwegen voor de European Games 2017, en Bram Vries zal de rol van Speaking Captain op zich nemen.

Arjen heeft inmiddels aardig wat ervaring met het aanvoeren en motiveren van zijn quidditch teams. Na in 2014 begonnen te zijn bij NILS en als gastspeler mee te zijn geweest met de Wageningen Werewolves naar EQC2015, speelde Arjen in het seizoen 2015-2016 bij de Dom Tower Dementors, voor hij in de zomer van 2016 samen met Jerona van der Gevel de Rotterdam Ravens oprichtte en de rol van team captain op zich nam. Hij heeft in de loop der jaren dus een hoop ervaring opgedaan bij verscheidene teams en is daardoor in aanraking gekomen met een groot aantal Nederlandse spelers.

Tijdens zijn nominatie benoemden verschillende spelers van het nationaal team Arjen’s enthousiasme en energie. “Ik denk dat zijn gevoel voor teamspirit en enthousiasme veel goeds zullen doen voor de algehele atmosfeer binnen het team,” zo luidde de redenatie van één van de spelers.

“Ondanks zijn jonge leeftijd is Arjen zeer gerespecteerd door anderen in de community. Hij heeft een grote mond maar nog belangrijker, een groot hart. Hij heeft een groot talent voor het luisteren naar anderen. Hij is niet snel gestrest en ik denk niet dat ik hem ooit geïrriteerd heb gezien,” redeneerde een ander.

“Het is een hele eer en een grote verantwoordelijkheid,” gaf Arjen aan over zijn benoeming als team captain. “Maar ik vind het vooral mooi om mijn steentje bij te kunnen dragen.”

Hoewel Arjen voor het eerst een leidinggevende rol heeft binnen het nationaal team, is Bram Vries inmiddels een bekende naam in relatie met de Flying Dutchmen, en zal zijn benoeming tot Speaking Captain voor velen niet als een verrassing komen.

Bram is al sinds het begin van quidditch in Nederland zeer betrokken binnen de quidditch community. Sinds de oprichting van Quidditch Nederland is Bram al werkzaam als haar Gameplay Director, en was hij lange tijd dé scheidsrechter en snitch runner van Nederland. Daarnaast was hij de coach en captain voor het Nederlands team voor zowel de European Games 2015 in Sarteano, Italië en de Quidditch World Cup 2016 afgelopen zomer in Frankfurt, Duitsland.

“Bram heeft een kalme persoonlijkheid, wat betekent dat hij geen respect zal verliezen naar aanleiding van het verliezen van zijn geduld. Dit betekent echter niet dat hij het niet zal aangeven wanneer hij ergens een mening over heeft,” was één van de opmerkingen binnen het team over Bram. Ideale kwaliteiten voor een Speaking Captain, welke de enige persoon is die namens het team in discussie mag gaan met het scheidsrechtersteam.

Met alle officiële posities rondom het nationaal team nu benoemt, rest hen nu nog maar één ding: de laatste trainingsweekenden voltooien, en dan op naar Oslo!