Snitch

Naast scheidsrechters heeft een wedstrijd ook een snitch runner nodig. Een snitch runner, ook wel simpelweg ‘snitch’ genoemd, is een onpartijdige official, gekleed in het geel met een tennisbal in een sok aan zijn of haar broek bevestigd. Het doel van de snitch runner  is om te proberen de beide teams er zo lang mogelijk van te weerhouden deze sok te pakken te krijgen. Zodra één van de seekers de sok weet te veroveren, wordt de wedstrijd beëindigd.

Photo Credit: Bruggeling Quidditch Photography

Momenteel zijn er nog geen certificaties of officiële opleidingen voor het worden van een snitch. Wel organiseert QNL een aantal keer per jaar zogenaamde Snitch & Seeker trainingen. Wij nodigen iedereen die interesse heeft om aan de slag te gaan als snitch om contact op te nemen met onze Gameplay Director, Twan Elting, via gameplay[at]quidditchnederland.nl.

Verder adviseren wij dat iedere snitch gecertificeerd is als snitch referee, zeker wanneer je wilt meehelpen bij officiële wedstrijden, zodat je in ieder geval over genoeg basiskennis van de regels beschikt. Informatie over hoe dit precies werkt is hier te vinden.