Resources

Hier vind je een overzicht van een aantal handige hulpmiddelen die QNL heeft verzameld. Heb je zelf iets gevonden waarvan je denkt dat het een plek op deze lijst verdient? Stuur dan een email naar bestuur[at]quidditchnederland.nl.

Materiaal

Quaffle: Voor officiële wedstrijden wordt binnen QNL de Baden MatchPoint volleybal, size 5 in donkerblauw/wit als quaffle gebruikt. Deze is ook standaard in Amerika, en een aantal andere landen. Een alternatief is bijvoorbeeld de Vetra Volleybal, size 5.

Bludgers: Als bludgers gebruiken we de Champions Sport Playground Ball, 8.5″. Voor training zijn andere modellen ook prima, maar we raden wel aan een vergelijkbare grootte te kiezen, en voor een model met textured grip te gaan. Een alternatief is bijvoorbeeld de in Duitsland standaard gebruikte Mikasa Official Rubber Dodgeball, 8.5″.

Mouthguards: Een van de betere mouthguard modellen op de markt zijn de SISU mouthguards. Deze zijn specifiek ontworpen om makkelijker te kunnen praten, drinken, en ademen terwijl je de mouthguard draagt. Het 1.6 AERO model is over het algemeen voldoende voor gebruik binnen quidditch, maar mocht je veel fysiek contact opzoeken binnen de sport en wat extra bescherming willen is de iets duurdere 2.4 MAX ook een optie.

Omdat de mouthguards goedkoper te verkrijgen zijn bij grotere bestellingen, koopt QNL af en toe een grotere hoeveelheid mouthguards in. Ben jij alleen of samen met wat anderen uit je team geïnteresseerd om mee te doen met zo’n groepsbestelling, stuur dan even een mailtje naar bestuur[at]quidditchnederland.nl onder vermelding van “SISU mouthguard interesse”.

Wedstrijden

QNL Wedstrijdformulier

QNL Speelrooster

Quidditch Timekeeper App (Android) door Lucas Scheuvens (Engels)

Scheidsrechters

Training materiaal en guides, door de IQA RDT (Engels)

10 tips voor scheidsrechters, door Niklas Müller (Engels) [vertaling komt binnenkort]