Lidmaatschap

QNL biedt verschillende lidmaatschappen aan. Hieronder staat een korte beschrijving van de verschillende opties. Ons complete, officiële lidmaatschapsbeleid is hier te vinden.

Individueel Lidmaatschap

Om te kunnen deelnemen aan de Nederlandse competitie en andere toernooien, is lidmaatschap van Quidditch Nederland verplicht. Inschrijven als individueel lid van Quidditch Nederland hoef je niet zelf te doen: je team regelt dit voor je.

Het individueel lidmaatschap kost €15,- per seizoen*, dit wordt geïnd door je primaire team.  Naast het feit dat je de ontwikkeling van quidditch in Nederland ondersteunt levert lid worden je de volgende voordelen op:

  • leden kunnen, indien hun team mee doet, spelen in de Dutch Quidditch League, Nederlands Kampioenschap Quidditch en andere QNL evenementen
  • leden kunnen aanspraak maken op verschillende QNL-fondsen, zoals bijvoorbeeld een bijdrage vanuit QNL voor het verkrijgen van EHBO certificaat
  • leden hebben (via hun team) een stem in de (jaarlijkse) algemene vergadering, evenals in allerlei QNL-besluiten.

Teamlidmaatschap

Teams dienen zich ieder seizoen* opnieuw in te schrijven bij Quidditch Nederland. Er zijn twee verschillende vormen van teamlidmaatschap beschikbaar.

Competitief teamlidmaatschap (€50,-/seizoen)
Ontwikkelend teamlidmaatschap (€10,-/sezoen)

Voordelen van teamlidmaatschap:

  • een geregistreerd team kan meedoen aan officiële nationale toernooien.
  • een geregistreerd team kan meedoen aan de officiële nationale competitie, de Dutch Quidditch League. Let op: Hiervoor is een competitief teamlidmaatschap verplicht.
  • een geregistreerd team kan zich plaatsen voor internationale competities.
  • een geregistreerd team kan rekenen op de hulp van Quidditch Nederland en kan aanspraak maken op subsidies en fondsen.
  • een geregistreerd team wordt via Quidditch Nederland vertegenwoordigd binnen de European Quidditch Federation en de International Quidditch Association.

* Een lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van één seizoen. Het QNL-seizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus het daaropvolgende jaar. Wordt je lid gedurende een seizoen dan betekent dat dat je vanaf het moment van inschrijving tot het einde van het betreffende seizoen lid bent. Je betaalt in alle gevallen de kosten voor een geheel seizoen.