Evenementen

QNL organiseert jaarlijks een aantal evenementen, variërend van open trainingen tot grootschalige toernooien. Daarnaast worden er in samenwerking met de IQA en Quidditch Europe grote internationale kampioenschappen georganiseerd.

Hieronder is een overzicht te vinden van de verschillende soorten evenementen die QNL organiseert, of waaraan QNL meedoet. Op de QNL kalender is te vinden wanneer welke events plaastvinden, en waar.

Mixed Friendlies

Friendlies zijn vriendschappelijke wedstrijden waarin iedereen welkom is om quidditch te komen spelen. Soms zullen bestaande teams tegen elkaar spelen, maar over het algemeen worden alle aanwezige spelers verdeeld in gemixte teams. Friendlies worden een aantal keer per jaar gehouden, met een wisselend gastteam.

Nationale toernooien

Ieder jaar organiseert QNL onder andere de Dutch Quidditch Cup en de Open Dutch Summer Cup. De Dutch Quidditch Cup is open voor alle teams in Nederland, en de Open Dutch Summer Cup is daarnaast ook open voor teams buiten Nederland.

Nationale competitie

Naast toernooien organiseert QNL sinds dit seizoen ook een reguliere competitie: de Dutch Quidditch League. Dit seizoen werd deze opgesplits in een herfst-competitie en een lente-competitie. Voor de competitie kunnen alle competitieve teams zich inschrijven. De herfst-competitie werd gewonnen door de Dom Tower Dementors, de lente-competitie wordt momenteel nog gespeeld.

Meer informatie over de Dutch Quidditch League en de tussenstand is hier te vinden.

Benelux Cup

In samenwerking met de Belgian Quidditch Federation proberen we ieder jaar een toernooi te organiseren voor teams in België, Nederland, en Luxemburg. (Luxemburg heeft op dit moment nog geen officiële nationale organisatie.) Hoe dit toernooi er precies uitziet is enigszins afhankelijk van het jaar en de specifieke personen die de organisatie op zich nemen.

We proberen de locatie tussen de verschillende landen af te wisselen. De laatste Benelux Cup vond plaats in Nederland, dus de volgende keer zal het toernooi worden georganiseerd in België.

European Quidditch Cup

De European Quidditch Cup, ook wel bekend als EQC, wordt jaarlijks gehouden rond April. Tijdens dit toernooi spelen 32 clubteams vanuit heel Europa tegen elkaar. Om te mogen spelen op EQC moeten de betreffende teams zich eerst binnen hun eigen land weten te kwalificeren.

Het is nog niet bekend waar en wanneer EQC2018 zal plaatsvinden. Meer informatie hierover zal in de loop van het seizoen bekend worden gemaakt via de Quidditch Europe Facebook pagina.

European Games & World Cup

In de maand juli vindt jaarlijks een groot evenement plaats ter afsluiting van het internationaal quidditch seizoen.

Crowd at the Quidditch World Cup 2016 in Frankfurt, Germany | Photo Credit: Ajantha Abey Quidditch Photography

In de oneven jaren vinden de European Games plaats. Een toernooi waarbij de nationale teams van alle Europese quidditch landen het tegen elkaar opnemen. De European Games 2017 vinden plaats op 8-9 juli in Oslo, Noorwegen. Meer informatie over het evenement is te vinden op de Facebook pagina.

In de even jaren wordt de World Cup gespeeld. Ook daar nemen nationale teams het tegen elkaar op, maar ditmaal van over heel de wereld. De World Cup 2016 vond plaats op 23-24 juli in Frankfurt, Duitsland. Deze is gewonnen door Australië, met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk respectievelijk tweede en derde.